هرگونه تحرکی در منطقه توسط نیروهای مسلح ایران رصد می شود
سخنگوی وزارت امور خارجه، گفت: منطقه خلیج فارس، منطقه ای بسیار حساس است و ثبات و امنیت آن برای ما اولویت بالایی دارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، « رامین مهمانپرست» این مطلب را در ادامه نشست خبری روز سه شنبه با خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره رزمایش آمریکا در خلیج فارس و این که برخی رسانه ها آن را فشاری علیه جمهوری اسلامی ایران ارزیابی کرده اند، بیان کرد.
مهمانپرست، تاکید کرد: هرگونه تحرکی در خلیج فارس توسط نیروهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران به صورت کامل رصد خواهد شد و همه کسانی که در این پهنه آبی حضور دارند باید مراقبت کنند تا اقدامات تحریک آمیز انجام ندهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: نیروهای دفاعی ایران از آمادگی کامل برخوردار هستند تا تمامی تحولات را در منطقه خلیج فارس زیر نظر داشته باشند.
*** بازداشت اتباع ایرانی سناریوی قدیمی و کهنه است
مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره بازداشت و محاکمه دو تن از اتباع ایرانی در کنیا و کویت اظهارداشت: این موضوع جدید و قابل تامل است.
وی تصریح کرد: اتباع ما با روادید قانونی و به قصد گردشگری به کنیا سفر کرده بودند ولی براساس یک سناریوی از پیش طراحی شده بازداشت شدند که اتهامات آنها به هیچ عنوان مورد قبول ما نیست.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه از مقامات دولت جدید کنیا خواست تا با درایت و تدبیر به وضعیت اتباع ایرانی رسیدگی کنند.
مهمانپرست افزود: معمولا این گونه اقدامات در مواقعی صورت می گیرد که همکاری های دو کشور با تحرک بیشتری در جریان است و این اتفاق نیز پس از سفر موفقیت آمیز معاون اول رییس جمهوری به کنیا صورت گرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه به روند انتشار اخبار « دستگیری یک شبکه جاسوسی در کویت» اشاره کرد و گفت: سه سال پیش خبری منتشر شد مبنی بر این که یک شبکه جاسوسی در کویت دستگیر شده است اما همان زمان، مقامات رسمی و حتی مقامات برخی کشورهای منطقه از جمله وزیر کشور عربستان سعودی این خبر را تکذیب کردند.
مهمانپرست اظهارات اخیر یکی دیگر از مقامات کویتی را درباره تکذیب این مساله یادآوری کرد و افزود: تکرار چنین اتهاماتی مرتبط با بیداری اسلامی و تحولات منطقه است.
وی با بیان این که در این رابطه اعتراض رسمی ایران را به کویت اعلام کرده ایم، گفت: علیرغم آن که دولت کویت عضو کنوانسیون حقوق اتباع است اما تاکنون دسترسی به اتباع خود را نداشته و نتوانستیم برای آنها وکیل بگیریم که این مساله خلاف این کنوانسیون است.
مهمانپرست توصیه کرد: بهتر است کشورها به مشکلات داخلی خود از طریق رسیدگی و پاسخگویی به مطالبات مردمی توجه کرده و از اتهام زنی علیه سایر کشورها بپرهیزند.
*** اتهام زنی درباره رابطه ایران با القاعده
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره استفاده برخی از مقامات غربی به ویژه کانادایی از واژه « القاعده مرتبط با ایران » گفت: دولت کانادا به برخی از اتباع ایرانی این اتهام را وارد کرده، اما این مساله در حالی مطرح می شود که این موضوع، ریشه و پایه درستی ندارد.
مهمانپرست با بیان این که تفکرات و اعتقادات مقامات جمهوری اسلامی ایران کاملا روشن است، تصریح کرد: ایران بزرگترین قربانی تروریسم بوده و اتهاماتی از این دست در راستای پروژه ایران و اسلام هراسی است.
وی به خروج نام گروهک تروریستی منافقین از فهرست گروه های تروریستی کشورهای غربی و فعالیت آزادانه آنها در این کشورها اشاره کرد و گفت: القاعده ای که تروریست است در سوریه از سوی کشورهای غربی حمایت می شود و این مساله امروز برای افکار عمومی مردم دنیا به خوبی روشن شده است.
مهمانپرست افزود: غرب باید بپذیرد که تروریسم را نمی توان به خوب و بد تقسیم کرد و با طرح اتهامات بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران چیزی نصیب کشورهای غربی نخواهد شد.
ادامه دارد...








